Bemutatkozás
Eredeti nápolyi pizzákat készítünk!
Miért fontos ez? Azért, mert az igazi pizza Nápolyban készül!
A pizza eredete évszázadokra nyúlik vissza, amikor még egyszerű olívaolajjal és sajttal volt megkenve. Azóta többféleképpen fejlődött. A mindannyiunk által ismert "modern" pizzához 1889-ig kellett várni, amikor a pizzaszakács Raffaele Esposito készített egyet Margherita di Savoia olasz királynő látogatásának tiszteletére. Azóta a pizza a világ egyik legismertebb és legkedveltebb ételévé vált és megkülönbözteti Nápolyt és Olaszországot.
A nápolyi hagyományokból merítve példát, úgy döntöttünk, hogy egy falat Nápolyt hozunk Nyíregyházára azzal, hogy hagyományos recept alapján készítünk pizzát, így született meg a Pizzeria "Neapolis". Még az alapítás előtt elindultunk, hogy megtanuljuk és megértsük, hogyan kell megdolgozni a tésztát, hogyan kell kovászolni, kiválasztani a hozzávalókat és felfedezni az "igazi nápolyi pizza" minden titkát.
Ma már úgy gondoljuk, hogy sikerült teljesítenünk küldetésünket, nevezetesen, hogy olyan pizzát hozzunk vendégeink asztalára, amelynek tésztája megfelelően hidratált, legalább 24 órán át kelesztett (ami emészthetőbbé és könnyeddé teszi), és amelyet a hagyományosan termesztett régiókból gondosan kiválasztott, kiváló minőségű alapanyagokkal töltünk meg és végül nagyon magas hőmérsékleten (450 °C) sütünk ki. Mindez lehetővé teszi számunkra, hogy valódi, ízletes és könnyű módon gyönyörködtessük az ön ízlését!
Minden nap a legnagyobb elégedettségünk az ügyfeleink mosolya. Ez arra ösztönöz minket, hogy mindig a legjobbat nyújtsuk és hozzuk ki magunkból. Ezek vagyunk mi, ez a Neapolis!
Buon appetito!